Kanguru Matematik 2023 1. Etap Sınavında EVRENSEL KOLEJ 7 ÖĞRENCİSİ...
Önyükleme

Evrensel Kolej Duyuru Detay

Kanguru Matematik 2023 1. Etap Sınavında EVRENSEL KOLEJ 7 ÖĞRENCİSİYLE FİNALDE

Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması, 1991’den bu yana, Fransa merkezli "Association Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak, 90’a yakın ülkede 7 milyondan fazla öğrencinin katılımıyla uygulanıyor. Derneğin kurucu ve yöneticileri Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında da yöneticilik yapan farklı ülkelerden akademisyen ve matematikçilerden oluşmaktadır. Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak 80'den fazla ülkede uygulanan bir Matematik yarışmasıdır. Özellikle yaratıcı ve günlük hayattan seçilen problemler ile öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artırılması ve matematik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Derneğin kurucu ve yöneticileri Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında da yöneticilik yapan farklı ülkelerden akademisyen ve matematikçiler bulunuyor.  Kanguru Matematik Sınavı uygulandığı ülkelerde genellikle Üniversiteler, Matematik Dernekleri, akademisyenler ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından organize ediliyor.Türkiye'de Kanguru Matematik Sınavı 8 yıldır MEB Onayıyla yine farklı üniversitelerden ve okullardan akademisyen ve öğretmenler tarafından organize edilmektedir.

Özellikle özgün ve günlük hayattan seçilen problemler ile öğrencilerin matematiğe olan ilgisinin artırılması ve matematik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenen yarışmada Özel Evrensel Kolej 7 öğrencisi ile finale katılmaya hak kazandı.

Kanguru Matematik 2023 Sınavında FİNALİST olan öğrencilerimiz

Ad ve Soyad

Sınıf

Final Hakkı

BERRİN AVCI

ASLAN ATES BASAR

BAHTİYAR GÖRGÜLÜ

SİNEM BERRA ECEMİŞ

KUZEY GÖZÜTOK

UMUT EGE KOÇ

AHMET ERHAN AVCI

5

FİNALİST

5

FİNALİST

6

FİNALİST

6

FİNALİST

6

FİNALİST

9

FİNALİST

10

FİNALİST

Final Sınavı’na, Türkiye genelinde, kendi sınıf seviyesinde ilk %5’e giren öğrenciler katılabildiği yarışmanın finali 6 Mayıs 2023 tarihinde belirlenen sınav merkezlerinde yüz yüze yapılacaktır.

Özel Evrensel Eğitim Kurumları Proje Koordinatörü Bülent IŞIK başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek finallere de çok iyi hazırlandıklarını söyledi. Ayrıca Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda öğrencilerinin ülkemizi başarıyla temsil ettiğini belirterek emeği geçen tüm danışman öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

EVRENSEL KOLEJ Genel Müdürü Sn. Semra BÜYÜKAĞAOĞLU başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek öğrenci ve danışman öğretmenlerini tebrik etti. Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Sn. Cavit GÜRSOY projelerde dereceye giren öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devamın diledi.


Paylaş:

Etiketler: evrensel kolej, kanguru matematik sınavı